Hjemmekino

Oppbyggningen av filmrommet

 

 

Her er lysbryterene med tilhørende fjernkontroll. Den ser litt skitten ut, og det er den nok også, men det er plastfilm på utsiden som taes av etter montering.

 

Under: en Kort snutt fra min hjemmekino..

 

 

www.mrfixit.priv.no

 

Det hele begynte med en passe stor garasje, med fryktlig mye rot i.. Det var bare å sette i gang med å rydde ut av denne.. Og komme i gang med å mure igjen vinduer og garasje port. For så å få satt inn en dør.

.

.

 

Da vi flyttet hit, så var det faktisk 1 prioritet å få bygget opp en ny hjemmekino. (har hatt 2 før denne)

Men det var litt usikkerhet på hvilken del av huset en skulle ta for seg, men det ble ganske innlysende etter hvert at det var garasjen under huset som måtte vike.

Det var noen kriterier som var viktige for meg og min kone, og det var at det skulle være tilnærmet lydtett, (fruen og barna), og at det skulle bli akustisk rett (meg).

Sistnevnte er en ting jeg jobber med hele tiden for at skal bli optimalt, men blir liksom aldri fornøyd..

Rommet er relativt lydtett..man kan spille ganske høyt før man hører noe i huset som forøvrig er fra 1978. Føler at jeg har lyktes ganske bra med hele rommet totalt sett !!

 

Da var muren oppe, og det var å vente til dette ble tørt, slik at min gode venn Jan Arne kunne tråkke i gang med å pusse veggen..

.

.

 

Jeg drev å planla hvordan rommet skulle bli, både på papir og i Google sitt enkle med funksjonsrike program (google schetch up)

Men som med all planlegging, så blir det gjerne gjort endringer underveis.. Så det endelige resultatet ble noe anderledes...

.

 

Her har jeg fått opp de første veggene, dvs reisverket.. om man ser nøye etter så vil man se under bunnsvilla at det ligger en sort gummi under.. Gummien er av typen LECA-sville list. Hele rommet står på dette.. så de nye veggene er ikke i kontakt med noe annet i rommet uten at det er slik gummi i mellom.

.

Her er alt av vegger, tak og gulv på plass.. dvs reisverket.. Jeg har begynt å legge gulvspon med isolasjon under..

Takbjelkene har kun 30cm mellom hver mot normalt 60cm

.

 

Her er jeg i full gang med å gipse tak og vegger, dobbelt lag for å hjelpe til med lyd isoleringen som er første prioritet !

.

.

 

Her har jeg endelig fått på plass de dobble lyd dørene.. de var svært tunge !!

Foringene mellom dørene er løse, dvs de sitter fast i huset, og er isolert med gummi mellom dørene. Så disse foringene måtte jeg lage selv. Freset ut falser i begge ender, slik at jeg kunne felle inn gummi mellom dør og foring, se forøverig bilde under.

.

 

Her du den type list jeg har brukt, den er svært fleksibel og lett å jobbe med. Virker myk, men tåler voldsomme belastninger.

 

Her har jeg kommet i gang med det som skal bli delere av ventilasjons "systemet".. og som man ser av bildet så har også mdf-platene kommet på plass.. Disse platene er ikke bare spikret med dykkert, men også limt med et elastisk lim (nesten som gummi). Det samme gjelder taket.. Det kommer til å bli en utfordring om det noen gang skal taes ned..

.

 

Nå begynner det faktisk å ligne et rom. Her har jeg fått malt veggene i "sober" (Lady pure colour) og front veggen i helt sort (Lady pure colour)

Kan også i høyre hjørnet av bildet skimte at jeg er ferdig med "lys kassene" som skal avgi "foreløpig" et blått lys utover taket mellom en tynn spalte oppunder taket.

.

 

Her har jeg endelig fått lagt teppe, det var overraskende lett i grunn.. Belysning, stikkontakter, A/V kontakter osv alt er på plass og fungerer..

Lysbrytere er radiostyrt (rf) og med touch display. Som du kan se av bildet er det to hovedbrytere oppunder taket, disse er for å stenge av all strøm på de to kursene inn til rommet.

Det som ligger på gulvet er ramme lærrete som skal snart opp på veggen.

Et bilde av min hjemmelagde DAC

DAC er en digital til analog converter.. som gjør digital lyd en del bedre, for å se det enkelt..

Dette er min HTPC

HTPC: Home Theater Personal Computer

Bygget kun for et formål, spille av film og musikk med høy kvalitet. Den har også bluray spiller.

Et lite bilde av mine hjemmelagede høyttalere, hvor elementer og delefilter (delevis) stammer fra Verity Lohengerin II

 

Kinesiske Music Angel KT88,, gir 2x65W i pentode mode, og 2x30W i triode mode, Bestykket med 4 KT88 rør og 2 stk. ECC81 og 2 stk. ECC82..

Lyden er fantastisk til prisen..Og med litt egen innsats og interesse kan den bli mer enn fantastisk..

"Heller et kreativt kaos enn et velordnet hjem"

 

Håper du trives på min hjemmeside og tar turen igjen

Copyright 2012 © All Rights Reserved, - Husk opphavsretten ! Ta kontakt på mrfix.it@online.no ved spørsmål.